Valkosuklaapiirakka
Valkosuklaapiirakka (pellillinen)

Pohja:
200g margariinia
4 kananmunaa
3 dl sokeria

Pohja:
200g margariinia
4 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa
Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauheseos vaahtoon välillä lisäten maitoa ja välillä margariinia. Älä käytä tässä vaiheessa enää sähkövatkainta, vaan kääntele taikinaa esim. puuhaarukalla.
Paista 200 asteessa uunin keskitasossa 15 min.
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa
Kuorrute:
1,5 dl kuohukermaa
320 g valkosuklaata
Päälle:
320 g valkosuklaata
Päälle:
lakritsiströsseleitä
Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauheseos vaahtoon välillä lisäten maitoa ja välillä margariinia. Älä käytä tässä vaiheessa enää sähkövatkainta, vaan kääntele taikinaa esim. puuhaarukalla.
Paista 200 asteessa uunin keskitasossa 15 min.
Valmista kuorrute kun olet paistanut pohjan. Lämmitä kerma pienellä lämmöllä kattilassa liedellä. Älä anna kerman kiehahtaa.
Sulata valkosuklaa mikrossa pienellä lämmöllä.
Ota kermakattila pois liedeltä ja sekoita valkosuklaa kerman sekaan. Sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrute piirakkapohjan päälle ja koristele lakritsiströsseleillä.
Vinkki: Kuorrutteen päälle sopii varmasti tosi hyvin turkinpippurirouhe. Itse en löytänyt sitä kaupasta.
Sulata valkosuklaa mikrossa pienellä lämmöllä.
Ota kermakattila pois liedeltä ja sekoita valkosuklaa kerman sekaan. Sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrute piirakkapohjan päälle ja koristele lakritsiströsseleillä.
Vinkki: Kuorrutteen päälle sopii varmasti tosi hyvin turkinpippurirouhe. Itse en löytänyt sitä kaupasta.
Kommentit
Lähetä kommentti